Pagina's

donderdag 19 juli 2012

Hartverwarmend (1 pin per week #3)

Vandaag had Michael zijn laatste dag school. En ook de laatste dag op deze locatie. Voor alle kinderen die volgend jaar naar groep 8 gaan is een nieuwe locatie gevonden in Akersloot. Dus afscheid nemen van de juffen vandaag. Op Pinterest vond ik deze tutorial, en die vond ik erg toepasselijk aangezien de inzet van de juffen op het onderwijs (en vooral op speciaal onderwijs) hartverwarmend is.
Met leuke stofjes die de Hema ooit verkocht.
En aan de achterkant gezellige stippenstofjes. De portomonneetjes zijn handig voor een klein beetje wisselgeld voor bijv. een ijsje als het mooie weer hier in Nederland aankomt ;-)

En Evelien heeft morgen haar laatste dag. Zij neemt na ruim twee jaar ook afscheid van haar juffen, ze gaat volgend jaar naar groep 3 toe. Laurens heeft morgen ook zijn laatste ochtend op de peuterspeelzaal, en een van zijn juffies neemt afscheid van de groep. Omdat ik toch al bezig was heb ik voor de twee andere peuterjuffen ook zo'n leuk portomonneetje gemaakt.
Op de achterkant zitten ook weer wat gezellige stofjes:
Het was een leuk projectje om te doen, maar ik kan nu geen hartje meer zien ;-)





maandag 16 juli 2012

Boer(enzakdoek) zoekt vrouw

Een paar berichtjes terug liet ik jullie die enorme tas zien, waarin onze jongste paste. Deze had ook nog een klein zusje. Die vond ik ook wel erg leuk om nog te maken. Een paar jaar geleden had ik al eens roze boerenzakdoeken gekocht met de bedoeling er iets leuks van te maken. Groot was mijn blijdschap toen ik merkte dat zo'n zakdoek precies op het patroon van de tas past.
Bij de Hema heb ik de leuke vogeltjes-applicatie gekocht, die vond ik er wel gezellig op staan.
Het hengsel heb ik gemaakt van wit katoen, er bovenop zit een leuk kantje gestikt.
In de voering heb ik nog een extra zakdoek gebruikt om zakjes te maken voor bijv. je mobiel. De volgende keer moet ik de lap stof voor zakjes alleen wat hoger stikken, want nu is de onderkant omgeklapt op de bodem. Maar dat maakt niet uit, een vrouw kan nooit genoeg tassen hebben ;-)




zondag 15 juli 2012

Hoera

Ik heb weer een verjaardagskaartje gemaakt. Dit keer met een stempel van Bampop, helaas niet meer te koop in Nederland, maar wel nog steeds 1 van mijn favorieten:
Ik heb de stempel afgedrukt met Versafyne onyx black en daarna geëmbossed met doorzichtig embossingpoeder zodat hij een beetje glanst. De tapes komt van de Hema, het plakband is van de Action. De Gefeliciteerd is een stans van Marianne Design, daar ben ik ook helemaal blij mee. Al met al is het een lekker vrolijk kaartje geworden.


vrijdag 13 juli 2012

Prinsessenfeest

Evelien heeft vanmiddag een feestje. Iedereen mocht verkleed komen als prins of prinses. Toevallig had ik hier nog een couponnetje prinsessenstof liggen. Ik vond het wel toepasselijk om die te gebruiken voor een tas voor de jarige jet.
Met aan de voorkant Doornroosje.

En aan de achterkant Assepoester. Ik heb de tas gevoerd met blauw linnen zodat hij lekker stevig is. Ook heb ik een stempel gemaakt voor het eerst, maar helaas kan ik die hier niet laten zien. Volgens blogger is mijn opslagruimte qua foto's vol. Ik snap er niets van, aangezien er toch wel bloggers zijn die al veel langer bloggen via blogger dan ik. Misschien kom ik er nog achter wat ik kan doen om dit te veranderen, en anders houdt het op voor mij :-(



woensdag 11 juli 2012

Make-up tasje

Een gezellig tasje gemaakt met behulp van een tutorial van Noodlehead Ik heb hetzelfde stofje gebruikt als bij Evelien haar nieuwe strokenrok:
Ze had natuurlijk gaten in haar knieën zitten, maar de pijpen van de broek waren ook nog goed. Die heb ik als binnenkant gebruikt. Past perfect bij elkaar:

Ik ga nog een paar grotere formaten maken. Eentje voor een haakwerkje en eentje voor een breiwerkje, leuk om mee te nemen op vakantie :-)

dinsdag 10 juli 2012

Een pin per week #2

 De pin voor deze week is een schattig portomonneetje zoals ik hier gepind heb. De beschrijving is in het duits, maar heel goed te doen door alle foto's. Ik heb het touwtje achterwege gelaten, omdat ik hem voor een volwassene heb gemaakt. Er was namelijk weer iemand aan de beurt op facebook voor een kado, die ik beloofd heb om in 2012 aan haar te geven.
Het portomonneetje heb ik dichtgemaakt met een kam-snap. Het apparaat heb ik voor mijn verjaardag gekregen (10 januari) en nu pas voor het eerst gebruikt. Wat stom dat ik die niet eerder gebruikt heb, echt superhandig.

Het is dus een drukknoopje, maar dan in allemaal gezellige kleurtjes. Ik hoop iig dat de onvanger er blij mee zal zijn.
Het originele patroon van het portomonneetje kan je hier vinden.


maandag 9 juli 2012

Ik ga op reis en neem mee...

...een tas. Een grote tas waar veel dingen in passen:
Met een ritsvakje aan de binnenkant.

En een verstelbare schouderband.

Laurens hier zal even demonstreren hoe groot deze tas is.

Nee dat kan beter, hij is nl. echt heel groot, zie je wel ;-)

Met de restjes stof kon er nog een kleiner tasje uit, deze is 15 cm hoog en 26 cm. breed.

Met een lekkere vrolijke binnenkant.


Stof: Ikea (patroonstof) en de kringloop (een halve meter voor € 0.25)


woensdag 4 juli 2012

Juffendag

Vandaag vierden alle juffen en meesters hun verjaardag op school. Samen met alle kinderen uit de klas hebben we een omgekeerd vriendenboekje gemaakt. Het idee komt oorspronkelijk van www.peuterplace.nl, maar ik heb zelf de vragen voor deze boekjes gemaakt. Samen met twee andere moeders hebben we voor elk kind een bladzij ingevuld:
Op de achterkant van de bladzijde maakte het kind een mooie tekening voor de juf:

En daarna heb ik alle bladzijdes geperforeerd, mooie linten erdoor gehaald en de voorkant versierd:

Jammer genoeg moest ik vandaag werken, dus ik kon er niet bij zijn toen ze gegeven werden. Ik hoop dat de juffen het leuk vonden, er zaten een aantal verrassende antwoorden bij :-)


dinsdag 3 juli 2012

Kapotte knieën

Pinterest is een online bord waar je allerlei linken kan verzamelen. Je kan de linken gebruiken ter inspiratie, maar het is ook wel leuk als je eens wat maakt. Elisanna kwam een tijdje geleden met het idee om elke week iets van Pinterest te maken. Dat sprak me wel aan. Maar doordat mijn computer gehackt was door een of andere idioot (sorry, geen andere woorden voor) begon ik er wat later aan.


Elke dinsdag zal hier een blogje verschijnen over een linkje op pinterest die ik gemaakt heb. Dit keer heb ik een broek van Evelien onderhanden genomen. Jullie kennen wel de kapotte knieën bij lange broeken. Zonen hebben er last van, maar dochters dus ook. Deze tutorial op mijn board recyclen heb ik als eerste gebruikt. Dit was een mooie roze lange broek, en die heb verbasterd tot rok:
Op de kontzakken heb ik als extra nog opstrijkbare cupcakes geplakt. Ze zijn te koop bij de Action.

Deze broek/rok kan tenminste nog de rest van de zomer mee :-) Voor degenen die nog geen pinterest hebben, de originele blog over het maken van dit strokenrokje vind je hier: klikkerdeklik.